loading
  • Bent u van plan vastgoed te kopen in Rotterdam en te verhuren als belegging?

Tegenwoordig is de rente zo laag dat sparen voor velen geen interessante optie meer is. Met beleggen kan er tegenwoordig een hoger rendement behaald worden dan met “sparen” op de bank.
Om rendement op uw vermogen te behalen kunt u kiezen om te beleggen in o.a. obligaties en/of aandelen, maar dit is een investering waarbij u zelf weinig tot geen invloed kunt uitoefenen op de resultaten van de desbetreffende onderneming. Om uw vermogen te laten renderen met een investering die meer gevoel oproept, kunt u er voor kiezen uw spaargeld in een fysieke vastgoedbelegging te investeren. Investeren in vastgoed is een totaal andere investering dan in aandelen. Waar zou u op moeten letten bij het investeren in vastgoed om uw investering optimaal te laten renderen?

  • Eerste investering in een Rotterdamse woning

Als particulier begint u hoogstwaarschijnlijk niet (direct) met het investeren in commercieel vastgoed zoals winkels, kantoren of bedrijfsruimten. Commercieel vastgoed heeft simpelweg een hoog prijskaartje en is lastig om als investering goed te spreiden. Investeren in vastgoed staat niet gelijk aan snel cashen. Houd een horizon van ongeveer vijf à tien jaar aan. Na deze periode worden de onderhoudskosten ook hoger en heeft dit uiteraard invloed het rendement.
De meeste beginnende vastgoed investeerders beginnen met aankopen van een woonhuis/appartement in een aantrekkelijke stad. De Amsterdamse woningmarkt is op dit moment ‘booming’ en misschien al wel “over de top”. Toch wilt u wel een investering in een groeiende stad waar de woningen nog in redelijke maten betaalbaar zijn in vergelijking tot onze hoofdstad.

“De Amsterdamse woningmarkt is nu (anno 2018-Q3) misschien al wel over de top”

Op de woningmarkt zijn er genoeg keuzemogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor: studentenkamers, studio’s, huizen, appartementen en recreatievastgoed. Het is wel zaak om de markt voor een specifieke categorie goed te analyseren. Is er wel behoefte aan studentenkamers in een bepaald gebied? Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de populariteit van een gebied en de behoefte van de doelgroep. Een goed voorbeeld hierbij is het verschil in aantrekkingskracht tussen Rotterdam Noord en Zuid voor studenten. Als hierbij gekeken wordt naar een andere doelgroep zal de behoefte anders zijn. Bent u niet goed op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen de stad Rotterdam, neem dan eens contact op met het team van Vastgoed-aanbod. Deze partij zal u veel informatie kunnen geven over de woonbehoeftes op dat moment. Daarnaast kan Vastgoed-aanbod u natuurlijk adviseren en begeleiden tijdens het verhuurproces. Denk hierbij aan zaken zoals het vinden van een goede/betrouwbare huurpartij en opstellen van de desbetreffende contracten. Om problemen in de toekomst te voorkomen.

“Investeren in Rotterdams vastgoed kan zorgeloos zijn als u het beheer uit handen geeft”

Om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen is het belangrijk een aantal zaken goed op papier te hebben staan, een opleveringsrapport bij start van de verhuur kan namelijk achteraf veel gedoe voorkomen. Investeren in Rotterdams vastgoed kan zorgeloos zijn als u het beheer uit handen geeft. Omdat vastgoed-aanbod al jarenlang actief is binnen de verhuurmarkt van Rotterdam is het actief managen van divers onroerend goed een belangrijk deel van onze corebusiness geworden. Als vastgoedinvesteerder kunt u het beheer van uw onroerend goed uit handen geven aan het professioneel bedrijf. Het team van Vastgoed-aanbod ondersteund diverse beleggers bij het beheer van hun portefeuille.

Als u als vastgoedinvesteerder er voor kiest het beheer van uw pand(en) uit handen te geven wordt het administratief, technisch en financieel beheer voor u gedaan en kunt u zorgeloos genieten van een goed rendement.

  • Verhuren in Rotterdam

Nu is er natuurlijk nooit een garantie dat u het gewenste rendement haalt binnen de gewenste periode, maar er is wel een groot deel te sturen door goed op te letten op welke locatie u koopt. Locatie is en blijft één van de belangrijkste pijlers die het rendement van uw investering bepalen.
Vastgoed-aanbod is een lokale partij uit Rotterdam en kan u door de jarenlange ervaring binnen de markt optimaal adviseren. Rotterdam wordt een steeds belangrijkere spil in het handelsnetwerk van Nederland, met name door de actieve & groeiende haven van Rotterdam. Wethouder Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam) zet met zijn Woonvisie 2030 nadrukkelijk in op meer woningen voor hoogopgeleiden en beter betaalden. Dat zijn immers de pareltjes die de stad in het digitale tijdperk glans moeten geven.

Vastgoedadviseur Wouter de Zeeuw ervaart naar eigen zeggen elke dag dat er een ‘enorme behoefte’ is aan woningen, vooral in de binnenstad. Hij ziet niet alleen hoogopgeleiden als doelgroep. ‘Ik merk dat ook veel ouderen die naar de randgemeenten of buitenwijken zijn vertrokken, weer naar de Rotterdamse binnenstad terug willen.’ Daarnaast zie ik een flinke verandering in de binnenstedelijke herontwikkeling van Rotterdam die de laatste jaren op hoog tempo meedraait met de economie.

Add to comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You have already added 0 property

Login

Register

Login Account

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Invaild email address.