loading

Een van onze dagelijks bezigheden is het selecteren van het juiste vastgoed om het aan te kopen als belegging. Maar wat maakt een object een interessante aankoop? Wanneer is het verstandig om te besluiten om een bod te doen op een object? Door middel van dit artikel geven wij jullie een kijkje in de keuken van het selectie- en aankoopproces.

1) GEBIED

Omdat wij ons vooral richten op het vastgoed dat snel verhuurd kan worden kijken wij naar gebieden die in trek zijn bij huurders. In Rotterdam Zuid merken we dat Charlois en IJsselmonde erg populair zijn. Charlois doet het goed bij starters op de huurmarkt. De ligging rondom Zuidplein en het volkse karakter maken Charlois bij huurders een geliefd gebied.

De groenrijke omgeving van IJsselmonde en de vele speeltuintjes maken deze wijk populair bij jonge gezinnen. Daarnaast merken we dat Slinge en Zuidwijk ook erg in trek zijn bij huurders.

Daarnaast richten we ons op objecten waarvan we verwachten dat zij zullen gaan stijgen in waarde. Wij zien op dit moment een grote verschuiving van huurders van Rotterdam Noord naar Rotterdam Zuid. Ook expats weten steeds vaker de weg naar Zuid te vinden. Als een gebied populairder wordt, is dit uiteindelijk ook goed voor de stijging van de woningwaarde. Hierdoor wordt er niet alleen direct rendement behaald uit een vaste inkomstenstroom (huurinkomsten) maar door de waardeontwikkeling van de panden zal aan einde van de exploitatieperiode ook een positief indirect rendement behaald worden.

2) DE STAAT VAN DE WONING

Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen willen we het liefst zo min mogelijk grote investeringen doen in de woning. Daarom kijken we altijd naar de staat van de woning. Zijn de keuken, kozijnen en badkamer in orde, maar kan de rest wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan is de woning voor ons interessant. Een nieuwe vloer en een verfbeurt om de woning op te frissen zorgt voor een snelle verhuur, voor een hogere huurprijs aan een goede huurder.

3) WETEN WAT EEN HUURDER WIL

Bij de aankoop kijken wij door de ogen van een huurder. Door onze jarenlange ervaring in de verhuurmarkt weten wij exact hoe een huurder denkt en wat een huurder wil. Deze kennis zetten wij in bij de aankoop. Uiteindelijk resulteert dit in de aankoop van objecten die gewild zijn bij huurders en daardoor vlot verhuurd worden.

4) DUURZAAMHEID

Verschillende institutionele maar ook particulieren beleggers vinden het tegenwoordig steeds belangrijker dat de vastgoedportefeuille voldoet aan de duurzaamheidsnormen van vandaag de dag. Mochten de woningen bij aankoop niet duurzaam genoeg zijn dan kunnen deze natuurlijk altijd achteraf zo gemaakt worden. Dit betekent dat we zorgen voor dubbelglas, goede isolering en centrale verwarming. Uiteindelijk levert dit een veel beter energielabel op wat weer gunstig is voor de puntentelling en dus een hogere huurprijs.

 

Add to comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You have already added 0 property

Login

Register

Login Account

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Invaild email address.